Volg ons:
RSS
Follow by Email
Twitter

Met een klein en bang hartje, stelde ik haar toch de vraag. Of ze het zag zitten om haar ervaring binnen Cachet Zorgt neer te schrijven. Ze zou er eens over nadenken. Enkele uren later kreeg ik een mailtje :” k wil je graag mijn ervaring van vandaag doorsturen, bij het publiceren, geen naam vermelden “

 

“Vroeger voor de 16deverjaardag van mijn zus had ik mijn nageltjes gelakt en eens mijn ogen gemaquilleerd. Op het feest kreeg ik van een nonkel de opmerking “amai, ne keer geschminkt zie ik, ga je de jongens gaan versieren, ja zeleu, een beetje grote madam proberen spelen zeker.”

Ik voelde me zo belachelijk. Ik wou vanaf toen geen make up meer dragen.

“Niets voor mij, te jong en te kinderachtig voor zulke vrouwelijke en volwassen zaken” dacht ik. “Ik ben het niet waard op make up te dragen, daarbij het kost veel geld dus doe ik hier maar beter niet aan mee. Mama en papa vinden make -up ook maar stom en duur dus einde discussie!”

Zo ben ik onbewust het deel vrouwelijkheid en volwassenheid gaan verfoeien bij mezelf. Ik wou het niet, ik ben er toch niet klaar voor. Ik weet niet eens wie ik nu ben, waar ik mijn veiligheid en zekerheid vind, wat ik van mezelf vind, wie er bij me blijft, wat ik beteken voor de ander.

Ik werd alleen banger en banger, waardoor een eetstoornis langzaam in mijn leven sloop.

Niet enkel de angst om volwassen te zijn, maar ook bepaalde trauma’s, eenzaamheid in de opvoeding, pesterijen en onbekende redenen. Lieten de eetstoornis in mijn leven sijpelen.

Ik ben heel diep gevallen om dan weer op te staan, om wederom te vallen nog dieper dan de eerste keer. Uiteindelijk ben ik nu langzaam weer aan het proberen rechtstaan en te vechten.

Vechten voor herstel, niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Het laten opbrengen van make up, deze vorm van zorg toestaan, lief zijn voor jezelf en make up te leren zien als iets dat kan, mag en mooi is zonder fake te zijn.

Bij Sarah heb ik me voor de 1ekeer deze ochtend laten maquilleren.

Niet enkel mascara, maar de hele reutemeteut.

Geen idee wat ik moest verwachten toen ik binnenstapte in haar make up studio, maar wel enorm benieuwd. Ik kon er deze nacht zelfs niet goed van slapen.

Vol van stress, oordelen en verwachtingen, die in mij leefde en me wakker hielden.

Is make-up wel iets voor mij? Doe ik niet belachelijk?

Ben ik belachelijk? Hoe ga ik eruitzien?

Ga ik me fake voelen, fake uitzien?

Ga ik mezelf nog herkennen straks of word ik weggestopt achter een laag make-up?

 

Wat gaan mensen denken? Gaat dit nu altijd verwacht worden van mij?Gaan ze het mooi, fake of belachelijk vinden? Ga ik opvallen? Moet ik mezelf gaan bewijzen dat ik deze look waardig ben, dat ik even vrouwelijk en glitterend ben als de glitter op mijn gezicht?

Ik voel me dom en belachelijk, ik ben bijna 20 jaar en ken niets van heel dit gedoe.

Ik voel me net als een klein meisje dat de rode lippenstift uit de handtas van haar mama heeft gepakt en is beginnen smeren op haar gezicht.

Zullen mensen dit ook denken van mij met make up?

Een meisje dat een wanne be volwassene speelt?

Ik voelde me zo speciaal bij Sarah op die stoel. Ik werd geschminkt, verzorgd en klaargemaakt om te stralen (of dit toch te proberen).

Op het einde herkende ik me mentaal, ik wist dat ik daar zat in die stoel, maar fysiek zag ik een vreemde Iemand die verzorgd en vrouwelijk was keek terug, iemand volwassen.

Ik kreeg geen woorden uit mijn mond, beetje verstomd bij wat ik zag.

Ik voelde van alles en dacht zoveel.

Ben ik dat? Ik voel me zo vreemd, zo anders.

Ben ik volwassen of belachelijk? Mag ik er zo uitzien?

Vind ik het mooi?

Ik voelde me mooi, iets waar mijn eetstoornis bij roept dat het onmogelijk is voor mij om mooi te zijn. Voor de eetstoornis ben ik altijd te dik, te lelijk, te leeg, te dit, te dat.

Maar ik vond het zo mooi.

Ik voel me er nog altijd niet goed van, dus zeker herhalen en blijven confronteren en blijven groeien. Los van wat die criticus in mijn hoofd zegt.

 

Volg ons:
RSS
Follow by Email
Twitter

Nieuws

hoe ogen opmakenje laten maquillerenleren maquillerenmake up artistmake up workshopmake-upmake-up beginnersmake-up coachmake-up destelbergenMake-up heusdenmeer zelfvertrouwen met make up

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.