Volg ons:
RSS
Follow by Email
Twitter

Het vingertje naast de duim

Ik weet dat héél wat vrouwen de vingers gebruiken om make- up aan te brengen. Zeker voor de vettere producten als foundation. Ik zou zeggen, voel je je daar goed bij? Blijf het dan ook zeker doen. Waarom dan deze blog?

Wel, er zijn nu éénmaal zaken waarvoor je de handen niet kan gebruiken en waarvoor een goede kwast belangrijk kan zijn voor een mooi resultaat.

Borstels, het is voor een leek iets met ” bos en bomen”. Toch? 

Ze hebben rare vormen, verschillende texturen en zijn er in alle maten. Als we de DIY’s op youtube of sommige reclames zien, kan het ook lijken alsof je ze allemaal nodig zou hebben om een mooie look te creëren.

Natuurlijk is dit niet waar. Véél hangt af van in welke mate jij jou maquilleert. Ga jij voor alles erop en eraan, dan zal jouw penselenset er waarschijnlijk iets anders uitzien, dan zij die voor een minimale make- up look gaan.

Ik zet de meest essentiële stuks eventjes op een rij.

Grote (poeder)kwast

Dit is een grote, zachte borstel die een groot deel van je gezicht in één beweging moet bedekken. Ikzelf gebruik deze enkel voor de poeders. Je zou deze ook kunnen gebruiken om crème- en vloeibare producten aan te brengen. Als je hiervoor kiest, reinig de borstel wel grondig als je daarna dezelfde kwast gebruikt om poeder aan te brengen. Crème in poeder = probleempje …Reinigen kan met een aangepaste brushcleanser of ether (lost het vet op en vervliegt meteen).

Op jouw gelaat wil je natuurlijk dat alles zacht en donzig aanvoelt, dus zorg ervoor dat je de textuur controleert voordat je het koopt! Wéét dat je voor een goede kwast betaalt. Ik kocht destijds in mijn lerarenopleiding een prijzig setje aan. We zijn 15 jaar later en ik gebruik ze nog steeds. Ik liet me ook al verleiden door een goedkopere set, véél voor weinig geld. Een ware teleurstelling, die dingen doen echt gigantisch véél zeer op mijn wangen en oogleden.   Dit was dus, even ter zijde.

Indien je de kwast enkel gebruikt om te poederen: Pak de poeder op met de borstel, tik een paar keer op de bodem om het product te laten bezinken en schud de rest weg. Breng vervolgens het product volledig op het gezicht aan. 

# MIJNTIP: je kan altijd een kleinere borstel gebruiken om kleinere delen van het gezicht af te poederen, zoals de neusvleugels en oogleden.

 Oogschaduw

Soms krijgen vrouwen een beetje schaamrood op de wangen als ze me vertellen, dat ze oogschaduw aanbrengen met de vingers. Hélemaal ok als je dat doet. Doe waar je je goed bij voelt. Ja, je kan oogschaduw aanbrengen met je vingers. Vooral bij goed gepigmenteerde varianten, kan het deppen op het ooglid met de vingertop de beste optie zijn. Ja, je kan ook een goed overvloei-effect bereiken met de handen door een donkerdere tint op de plooi van je ooglid naar het midden toe te smeren. Eerlijk is eerlijk, het kan behoorlijk rommelig zijn. De mooiste overgangen en schaduw verkrijg je echt wél met een goede blendingkwast. De grootte kan variëren, afhankelijk van de grootte van jouw oog. Zoek het penseel dat perfect in de arcadeboog past.  

Wenkbrauwen

Ik postte onlangs al een story over wenkbrauwen op mijn Instagrampagina. Bij een jongere generatie dan mezelf, zie ik nog steeds de trend van mooi afgelijnde, getekende en ingekleurde wenkbrauwen. Ik vermoed dat mijn generatie, werkende moeders /vrouwen zich daar helaas in de ochtendrush niet mee kunnen bezighouden? De wenkbrauw dient eigenlijk gewoon verzorgd te zijn. Naast een mooie epilatie is het belangrijk om ze een beetje omhoog te kammen. Het opent je ogen en geeft je een
gevoel van netheid. 

#MIJNTIP: je kan gekleurde wenkbrauwborstels kopen om, indien gewenst toch  een beetje extra kleur aan je wenkbrauwen te geven! 

 

 

 

 

Vragen ?

Blijf ze stellen. Geen enkele vraag om advies rond make-up is dwaas en ik ben blij ze te mogen beantwoorden.

Wie de penselenset wenst aan te kopen van RVB Lab The make-up. Dat kan hier! Er geldt momenteel een promo. Graag een seintje voor meer info.

Tot binnenkort

Groetjes

Sarah

 

 

 

 

 

Volg ons:
RSS
Follow by Email
Twitter

ProductenTips & Tricks

makeupmaquillagepenselen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.