Volg ons:
RSS
Follow by Email
Twitter

Lentekriebels zetten aan tot opruimen en grote schoonmaakbeurten, bij mij is dat toch zo.

Voor wie nu al rond zou zijn met de grote kuis of omgekeerd: wie in the mood wil komen en klein wil beginnen alvorens de grote werken aan te vatten, kan zijn/haar make-up tasje of – kastje eens uitvlooien. 

PRODUCTEN

Ik haal eerst mijn ganse kast leeg en stel mijn make-up spullen stuk voor stuk uit om mij vervolgens de volgende vragen te stellen:

( Ik heb het over mijn persoonlijke make-up spullen, niet de testers in mijn zaak)

Hoe lang gaat het ding al mee en is het nog wel goed?

Je had dat al door of nog niet, maar op elk product staat er ergens een logo vermeld van een potje met een openstaand dekseltje. Daar staat een getal bij. Dat getal geeft aan hoe lang het product na openen houdbaar blijft.

Geen logo te bespeuren? Geen nood, er zijn richtlijnen

  • Mascara: 4 tot 6 maanden ( vermeng uitgedroogde mascara nooit met water, gooi hem echt gewoon weg )
  • Foundations: crèmes, vloeibaar en stickvorm: 6 maanden tot 1 jaar
  • Producten op poederbasis: 2 tot 3 jaar
  • Lippenstiften, lipgloss en lippenpotloden: 2 tot 3 jaar
  • Lippenbalsem: 1 jaar ( gebruiken meer in winterperiodes dus bevatten sneller bacteriën)
  • Reinigers en tonics  voor de huidverzorging: 1 jaar
  • Dagcrèmes en bodymilk: 6 maanden tot 1 jaar
  • Staaltjes: huidverzorging, foundations of andere vloeibare producten: 1 DAG

Algemeen kan je stellen dat als het product vreemd ruikt, een andere kleur heeft gekregen of veranderd is van textuur dan neem je beter het zekere voor het onzekere: vuilbak !

Ik vermoed dat er nu schrikken en een lichte blos van schaamrood op de wangen krijgen. Wel, je bent niet alleen, nog héél veel vrouwen gebruiken vervallen make- up.

Ik geef je gewoon graag mee dat een langdurig gebruik van vervallen cosmetica kan leiden tot huidirritaties, infecties of een gevoelige huid.

 

GEBRUIK IK DAT NOG?

Iedereen heeft zo wel eens een miskoopje liggen. De verkeerde kleur van foundation, een gloss dat toch niet meteen jouw ding blijkt te zijn. Misschien doe je er iemand een plezier mee?  Indien niet? wederom : VUILBAK

 

OUTER BEAUTY

Maak van de gelegenheid gebruik om ook de buitenkant van jouw producten eens af te stoffen en schoon te maken, potloodjes bij te slijpen . Ik ga ook af en toe eens met een tissue rond mijn lipstick en poeders. De producten die ik in mijn zaak gebruik ga ik ook telkens nog eens ontsmetten met een alcoholgel. Dit is ook aangewezen als je met meerdere dames in een gezin dezelfde make- up gebruikt. 

 

MATERIALEN

Pincetten en wimperkrullers, scharen en nagelknippers kan je het vlot schoonmaken met een tissue met alcoholgel. Het grote voordeel is dat de materialen geen roestschade oplopen hiermee.

KWASTEN

Deze vraag krijg ik regelmatig op de workshops die hier doorgaan :” hoe reinig ik mijn borstels ? “

Wel, er bestaan speciale kwastenreinigers. Persoonlijk heb ik nog geen enkele reiniger gevonden waar ik ook echt tevreden over ben. Bovendien vind ik die dingen prijzig voor wat ze uiteindelijk maar blijken te zijn. Ik ga hiervoor ” op grootmoeders wijze ” 

Ik was mijn borstels wekelijks met Sunlightzeep.

Ik leg het stuk zeep in een bakje, bevochtig mijn penselen en strijk zo over dat stuk zeep.

Let er wel goed op dat je de borstels zelf zeer goed naspoelt. Als je dat onvoldoende doet, kunnen er zeepresten nablijven en voelen de haren stug aan. Wat dan weer onaangenaam aanvoelt tijdens het maquilleren. De borstels moeten wel 1 volledige nacht drogen, misschien wel handig om weten.

De borstels voor mijn zaak onsmet ik extra met alcholgel en ontvet met ether. Het grote voordeel: deze producten vervliegen snel en je hoeft niet te wachten tot de kwast weer droog is. 

Alcoholgel en ether, kan je gewoon kopen bij de apotheek

En wie gaat nu snel op zoek naar het logo met het openstaand dekseltje ?

Tot binnenkort

Sarah

 

Volg ons:
RSS
Follow by Email
Twitter

Tips & Tricks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.