Volg ons:
RSS
Follow by Email
Twitter

De witte bruidsjurk

September is mijn trouwmaand. Ik vermoed dat voor elke bruid ( én haar entourage), de jurk kiezen, passen,aanschouwen zowat het meest spannende deel is van het ganse gebeuren. De kers op de taart. Automatisch denken we bij een trouwjurk aan de kleur wit. Eigenlijk is de witte bruidsjurk met sluier niet gebaseerd op een oude traditie.

De witte bruidsmode raakte pas in de 19e  eeuw “ in “.

En wat droegen bruiden dan voor die tijd? Wel, ze droegen gewoon hun beste jurk. Er bestond geen specifieke bruidsmode. De eerste vrouw die in de “ huidige stijl “ in een witte jurk met sluier huwde was koningin Victoria

( gehuwd met Albert van Saksen- Coburg-Gotha). Ze droeg een jurk van Engels satijn met korte bruidsluier.  Het dragen van een sluier als bruid was nieuw. Eeuwenlang bedekten vrouwen hun haren pas na de bruiloft, ze droegen een sluier als kap. De reden waarom de wereldse bruid er toch voor koos er eentje te dragen, was als steunbetuiging . Ze wilde de Engelse kantindustrie die ten opzichte van de Franse, in een minder goede positie was gekomen ondersteunen. Later huwde Napoleon III met zijn Eugénie. Zij droeg eveneens een witte jurk en een witte sluier. Héél opvallend was de keuze van de stof. Het heel ongebruikelijke wit fluweel ! ( ik vind wit fluweel nog steeds lelijk). In deze tijd waren koninginnen nog toonaangevend in de mode. Met een witte bruidsjurk konden veel vrouwen de droom vervullen om eens 1 dagje een koningin te zijn. De minder romantische bruiden zien tot op heden af van de dagdroom in het wit. Zoals ik !

Het vrouwelijke, zachte wit.

De symbolische tegenpolen zijn zwart en rood, die staan voor agressie en lawaai. Wit is de kleur van de stilte en de vrede. Ik koos Blanche als voornaam voor mijn oudste dochter. Blanche is samen met Bianca een meisjesnaam die verwijst naar het witte. Ook in de Chinese kleurensymboliek verwijst wit naar het vrouwelijke Yin. Combineer wit met een zwak roze en je krijgt zachtheid, charme en sensibiliteit.

De niet- kleur.

Mijn jongste dochter, verzot op kleuren en kleurencombinaties, vraagt wel eens: “ is wit een kleur?” of ze heeft het met wit vaak over een niet kleur.

Wel, wit is de som van alle kleuren van het licht. Natuurkundig gezien is wit dus geen kleur, maar wel meer dan 1 kleur. Een prisma splits licht in … jawel alle kleuren van de regenboog. Rood, oranje, geel, groen ,blauw, indigo en violet. Daarmee is wit eigenlijk de meest volmaakte kleur.

Benieuwd naar meer over wit? Lees dan volgende keer zeker opnieuw mee!

Ontdek jouw soort wit tijdens een persoonlijke kleurenanalyse. Aan de hand van jouw natuurlijke kenmerken ( haar, huid en ogen ) stellen we jouw persoonlijke kleurenpalet samen. We overlopen het effect van alle combinaties om zo jouw persoonlijke uitstraling te vergroten.

 

Ik maak een afspraak

Volg ons:
RSS
Follow by Email
Twitter

KLEUR

imagoadvieskleuradvieskleurcoachingkleurenanalysekleurencombinatiezelfvertrouwen met kleur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.